Humana akcija za Ajnu i Almedina

  1.  Apelom za pomoć obratili  su nam se roditelji djevojčice Dahić Ajne koja ima 2,5 godine. Ajni je dijagnosticiran tumor na oku. Za liječenje u inostranstvu potrebna su znatna materijalna srestva.
  2. Apelom za pomoć obratili su nam se roditelji dječaka Hasić Almedina (2003. godište). Almedin boluje od rijetke mane na vratu mokraćnog mjehura. Do sada je imao 5 operacija, slijedi 6. operacija u Beogradu. Za liječenje mu je potrebna znatna materijalna pomoć.

Svi oni koji žele podržati humanitarnu akciju prikupljanja novčanih priloga za liječenje navedene djece novac mogu predati razredniku od 11.12. do 19.12.2014. godine.

Pomozimo oboljelim dječacima od leukemije

Apelom za pomoć obratila nam se naša sugrađanka Džemila, majka dječaka Fehratović Mehe (2007.god.) koji boluje od leukemije . Za liječenje dječaka neophodna je materijalna pomoć. Sličnim apelom obratili su nam se i roditelji dječaka Gluhić Damira (2005.god.). Damir boluje od leukemije i za liječenje mu je potrebna materijalna pomoć.


Molimo učenike koji žele pomoći ovim dječacima da pitaju roditelje i donesu novčani prilog i predaju razredniku. Akcija traje od 8.2. do 15.2.2013. godine

Djeca su najbolji učitelji humanosti

Svi već znamo kako su naši učenici, njihovi  roditelji i naši nastavnici uvijek spremni pomoći u humanitarnim akcijama.I ove godine, kao i prethodnih, u našoj školi sprovedena je humanitarna akcija prikupljanja namirnica  za HO „ Merhamet“ iz Tuzle. U svim dosadašnjim akcijama naša škola  je bila ubjedljivo  prva u Tuzlanskom kantonu, te je  škola dobila i priznanje. Drago nam je da su učenici naše škole  prikupivši  dosta namirnica, potpomogli  rad „Merhameta“ i postali  na neki način  njegov sastavni dio.

        Osim ove akcije u školi su prikupljena sredstva za našeg učenika VI razreda Čekić Edina, koji je imao tešku povredu desne šake. Tokom ljetnih mjeseci Edinu su urađene četiri operacije, poslije čega je uslijedilo liječenje. Prikupljena sredstva pomogla su  našem Edinu za dalje liječenje, brži i lakši oporavak.