Izuzetan uspjeh naših učenika iz biologije, geografije, engleskog...

1. U srijedu 02.03.2016.godine u Sportskoj dvorani „Skenderija“ održana je manifestacija za izbor najboljeg sportiste, najboljih sportskih kolektiva i pojedinaca u toj oblasti za 2015.godinu. Za rezultate postignute na takmičenjima u karateu, Čolić Nihad učenik VI-1 odjeljenja proglašen je  najuspješnijim pionirom godine.

Nihadu upućujemo najiskrenije čestitke za postignute rezultate sa željom za postizanje uspjeha i u narednim sportskim takmičenjima.

 

2. U subotu 19.03.2016. godine, u OŠ „Edhem Mulabdić“ u Međiđi Donjoj održano je općinsko takmičenje iz biologije. Ekipu naše škole predstavljali su sljedeći učenici: Smajić Šejla, Hasukić Ema i Pandžić Kruškić Sanela, učenice osmog razreda. Naše učenice su postigle izvanredne rezultate, u ukupnom plasmanu naša škola je osvojila ubjedljivo 1.mjesto.

Sanela je osvojila 1.mjesto, a Ema i Šejla su osvojile 2.mjesto i ostvarile su plasman na kantonalno takmičenje.

Učenicama i nastavniku najiskrenije čestitke i mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

 

3. U subotu je u OŠ „Džakule“ u Džakulama održano kantonalno takmičenje iz geografije. Našu školu su predstavljale Haseljić Šejla i Muratagić Lamija, učenice sedmog razreda. Ostvarile su izvanredan uspjeh; Lamija je osvojila 1.mjesto sa 100 bodova, a Šejla šesto mjesto. Učenicama i nastavnici koja ih je pripremala za takmičenje najiskrenije čestitke.

 

4. 19. marta u „Međunarodnoj osnovnoj školi“ u Tuzli održano je i kantonalno takmičenje iz engleskog jezika. Našu školu su predstavljali: Ademović Ajla, Hodžić Lejla, Rejzović Lea, Hanić Anela, Hadžimuhamedović Una i Nezić Nasir. Ajla je osvojila 1.mjesto, Lejla 4.mjesto, Nasir 5.mjesto. Učenicima i nastavnicama koje su ih pripremale za takmičenje najiskrenije čestitke.

Izuzetan uspjeh naših fizičara

U subotu 12.marta u OŠ „Mehmed-beg Kapetanović  Ljubušak“ u                 Srnicama Donjim održano je općinsko takmičenje iz fizike. Našu školu su predstavljali sljedeći učenici: Nezić Adin, Jukan Benjamin, Avdić Lamija (IX razred), Mehanović Adna, Mujčinović Refik, Hadžirušidović Deniz (VIII razred).

Učenici su postigli izvanredne rezultate i ostvarili su plasman na kantonalno takmičenje: Deniz -1.mjesto, Adna – 2.mjesto, Refik – 3.mjesto, Benjamin – 1.mjesto, Adin-3.mjesto, Lamija – 5. mjesto.

Iskrene čestitke učenicima i nastavnici koja ih je pripremala i mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

FOTO: „Bašagić“ domaćin kantonalnog takmičenja iz historije

U subotu, 5.3.2016.godine, u JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac, održano je Kantonalno takmičenje učenika sedmih razreda iz historije.

Na takmičenju je učestvovalo 86 učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona.  Riječi dobrodišlice učesnicima i gostima poželio je gospodin Fuad Suljkanović, direktor škole domaćina, a takmičenje je proglasio odvorenim gospodin Midhat Spahić, savjetnik Pedagoškog zavoda Tuzla.

Pred samo početak takmičenja održan je i prigodan kulturno-zabavni program učenika naše škole.

Po završetku takmičenja nagrađenima su uručene diplome, bilteni te zahvalnice školama za učešće na takmičenju.

Među 86 učesnika takmičenja, učenica naše škole Šejla Haseljić osvojila je 1. mjesto sa osovojenih 100 bodova, a Šejla Muminović osvojila je 4. mjesto sa 96 boda. Čestitke učenicima i nastavniku koji je pripremao.

 

...

Više fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici – JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“

(basagic.ba)

"Bašagić" domaćin Općinskog takmičenja osnovaca iz matematike

Danas je u OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac, održano Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz matematike. Učešće u takmičenju, od 6. do 9. razreda, imale su sve gradačačke osnovne škole.

 

Plasman na Kantonalno takmičenje ostvarilo je 18 učenika.

Najuspješniji u kategoriji 6. razrreda bili su:

1.mjesto - Mujkanović Tarik, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

2.mjesto – Hamzić Ismar, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

3.mjesto – Sinanović Muhamed, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“Zelinja Donja

4.mjesto – Bilajac Eldar, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

 

Plasman na Kantonalno takmičenje u kategoriji 7. razreda ostvarili su:

1.mjesto – Ahmetašević Lamija, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

2.mjesto – Bristrić Emina, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

3.mjesto – Baturić Ajla, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

4.mjesto – Mehmedćehajić Selma, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

 

Najuspješniji među učenicima 8. razreda bili su:

1.mjesto - Mehanović Adna, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

2.mjesto - Baturić Halima, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“Zelinja Donja

3.mjesto - Ćorić Admira, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“Zelinja Donja

4.mjesto – Imširović Selma, OŠ „Edhem Mulabdić“ Mediđa Donja

 

Među učenicima 9. razreda, najbolje rezultate imali su:

1.mjesto – Softić Ajna, OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje

2.mjesto – Dervišagić Kenan, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac

3.mjesto – Jukan Benjamin, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac

3.mjesto – Ajnaović Amina, OŠ „Hasan Kikić“ Vida 1

3.mjesto – Rabić Asmir, OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi

4.mjesto – Nezić Adin, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

 

Svim učenicima čestitamo na učešću, a učenicima koji su se plasirali na Kantonalno takmičenje želimo da ostvare što bilje rezultate i našu općinu predstave u što boljem izdanju.

VIŠE FOOTGRAFIJA POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI - JU OŠ Dr Safvet beg Bašagić Gradačac

(basagic.ba)

Izuzetni uspjesi naših učenika na općinskim takmičenjima

Na općinskom takmičenju iz hemije, održanom 6.2.2016.godine u OŠ „Hamdija Kreševljaković“ u Kamberima, ekipu naše škole su predstavljali: Sejdulahović Elma, Avdić Lamija i Omeragić Naida, učenice 9. razreda. Elma je ostvarila 3. mjesto i plasman na kantonalno takmičenje.

U subotu, 13.2.2016.godine u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u Zelinji Donjoj, održano je općinsko takmičenje iz historije. Našu školu su predstavljale Haseljić Šejla i Muminović Šejla, učenice 7. Razreda. Ostvarile us izvanredan uspjeh; osvojile su 1. mjesto sa 97 bodova i ostvarile plasman na kantonalno takmičenje. Naša ekipa je ostvarila prvo mjesto u ukupnom plasmanu.

U subotu, 20.2.2016.godine, u OŠ „Mehehmed-beg Kapetanović Ljubušak u Srnicama Donjim održano je općinsko takmičenje iz engleskog jezika. Našu školu su predstavljali: Ademović Ajla, Omić Amina i Hasanbašić haris (VII rezred), Hodžić Lejla, Rejszović Lea i Hanić Anela (VIII razred), Mehmedćehajić Emir, Hadžimuhamedović Una i Nezić Nasir (IX razred). Naši englezi su postigli zapažen uspjeh: Ajla – 1. mjesto, Lejla – 1.mjesto, Lea – 2.mjesto, Anela-3.mjesto, Nasir-3.mjesto i Una-3.mjesto. U ukupnom plasmanu VII i VIII razrd zauzeli su 1.mjesto, a IX razred 2.mjesto.

Općnsko takmičenje iz geografije, održano je u subotu 20.2.2016.godine, u OŠ „Ivan Goran Kovačić“, a našu školu su predstavljale Haseljić Šejla i Muratagić Lamija, učenice sedmog razreda.  Ostvarile su izvanredan uspjeh; i Šejla i Lejla su osvojile 1.mjesto sa 100 osvojenih bodova te ostvarile plasman na kantonalno takmičenje. U ukupnom plasmanu naša ekipa je osvojila 1. mjesto.

U subotu, 20.2.2016.godine održano je i općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke a škola domaćin bila je OŠ „Hamdija Kreševljaković“ u Kamberima. Našu školu su predstavljali Ibrišević Sumeja, Husanović Nudžejma i Kujraković Nermina (IX razred), Nurkić Enisa, Smajlović Anida i Huseinbašić Amra (VIII razred). U ukupnom plasmanu naša ekipa 8. je zauzela 3.mjesto, a ekipa 9.razred 2.mjesto. Anida je osvojila 3.mjesto, a Sumeja 3.mjesto.

Učenicima i nastavnicima koji su ih pripremali upućujemo najiskrenije čestitke!

www.basagic.ba

1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika

U subotu, 14.3.2015. godine, u Osnovnoj školi "Simin han" u Tuzli, održano je kantonalno takmičenje iz engleskog jezika.


Našu školu su predstavljali: Mujčinović Refik (VII razred), Džidić Edvin (IX razred), Hasanović Adi i Nezić Nasir (VIII razred).


Naši englezi su postigli zapažen uspjeh: Edvn j eosvojio 1. mjesto na Knatonu i ostvario plasman na federalno takmičenje.


Iskrene čestitke učeniku i nastavnici te mnogo uspjeha na federalnom takmičenju.

 

Učenici naše škole su učestvovali na tradicionalnoj "Smotri stvaralaštva 2011" i pokazali izvanredne nastupe.

Pogledajmo video prilog!

U četrvrtak, 13.6.2013. godine, u gradačačkom Gradskom kinu održan je Godišnji koncert Paralelne osnovne muzičke škole pri JU OŠ "Dr.Safvet-beg Bašagić" iz Gradačca.

Uz mnoštvo izvedbi kompozicija poznatih svjetskih autora, kao ošto su J.S.Bach, N.Čajkin, L.Bocherini, Mozart, L.van Bethoven, J. Kršić, R.Schuman... učenici su oduševili prisutne goste svojim izvedbama.

"Dvanaest godina od osnivanja Paralelne osnovne muzičke škole, za nas, možemo slobodno kazati, predstvalja jednu stabilnu školu koja broji 10 odjeljenja, sa oko 100 učenika i 8 uposlenika. Zasigurno jedna dobra "armija" koja može može podmijeriti potrebe naše lokalne zajednice, našeg Gradačca" kazao je između ostalog gdin. Fuad Suljkanović, direktor JU OŠ "Dr. Safvet-beg Bašagić" Gradačac.

Direktor Suljkanović je pohvalio učenike i nastavnike na zalaganju u radu, a onim najuspješnijim uručio je pohvale i priznanja za učešće na državnim i međunarodnim takmičenjima.

(basagic.ba)

 

  1.  Apelom za pomoć obratili  su nam se roditelji djevojčice Dahić Ajne koja ima 2,5 godine. Ajni je dijagnosticiran tumor na oku. Za liječenje u inostranstvu potrebna su znatna materijalna srestva.
  2. Apelom za pomoć obratili su nam se roditelji dječaka Hasić Almedina (2003. godište). Almedin boluje od rijetke mane na vratu mokraćnog mjehura. Do sada je imao 5 operacija, slijedi 6. operacija u Beogradu. Za liječenje mu je potrebna znatna materijalna pomoć.

Svi oni koji žele podržati humanitarnu akciju prikupljanja novčanih priloga za liječenje navedene djece novac mogu predati razredniku od 11.12. do 19.12.2014. godine.

U srijedu, 30.12.2015.godine, u našoj školi se održala još jedna novogodišnja priredba posvećena Danu dječije radosti.

Uz prisusttvo roditelja i mnogobrojnih gostiju učenici su nastupili sa raznovrsnim folklornim tačkama, horskim izvedbama, recitacijama, dramskim igrokazima, ritmikom... i najavili veseo doček Nove godine.

SRETNA NOVA GODINA!

 

U prilogu pogledajte fotografije sa održane priredbe:

{vsig} Dandjecijeradosti2015{/vsig}

1. U srijedu 02.03.2016.godine u Sportskoj dvorani „Skenderija“ održana je manifestacija za izbor najboljeg sportiste, najboljih sportskih kolektiva i pojedinaca u toj oblasti za 2015.godinu. Za rezultate postignute na takmičenjima u karateu, Čolić Nihad učenik VI-1 odjeljenja proglašen je  najuspješnijim pionirom godine.

Nihadu upućujemo najiskrenije čestitke za postignute rezultate sa željom za postizanje uspjeha i u narednim sportskim takmičenjima.

 

2. U subotu 19.03.2016. godine, u OŠ „Edhem Mulabdić“ u Međiđi Donjoj održano je općinsko takmičenje iz biologije. Ekipu naše škole predstavljali su sljedeći učenici: Smajić Šejla, Hasukić Ema i Pandžić Kruškić Sanela, učenice osmog razreda. Naše učenice su postigle izvanredne rezultate, u ukupnom plasmanu naša škola je osvojila ubjedljivo 1.mjesto.

Sanela je osvojila 1.mjesto, a Ema i Šejla su osvojile 2.mjesto i ostvarile su plasman na kantonalno takmičenje.

Učenicama i nastavniku najiskrenije čestitke i mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

 

3. U subotu je u OŠ „Džakule“ u Džakulama održano kantonalno takmičenje iz geografije. Našu školu su predstavljale Haseljić Šejla i Muratagić Lamija, učenice sedmog razreda. Ostvarile su izvanredan uspjeh; Lamija je osvojila 1.mjesto sa 100 bodova, a Šejla šesto mjesto. Učenicama i nastavnici koja ih je pripremala za takmičenje najiskrenije čestitke.

 

4. 19. marta u „Međunarodnoj osnovnoj školi“ u Tuzli održano je i kantonalno takmičenje iz engleskog jezika. Našu školu su predstavljali: Ademović Ajla, Hodžić Lejla, Rejzović Lea, Hanić Anela, Hadžimuhamedović Una i Nezić Nasir. Ajla je osvojila 1.mjesto, Lejla 4.mjesto, Nasir 5.mjesto. Učenicima i nastavnicama koje su ih pripremale za takmičenje najiskrenije čestitke.

Svake godine Pedagoški zavod TK-a vrši vrednovanje rezultata rada škola Tuzlanskog kantona na kojim je naša škola prepoznatljima po dobrim rezultatima.

U školskoj 2016/2017. godini ponovo smo zauzeli prvo mjesto u konkurenciji 87 osnovnih škola koje su vrednovane. U spjeh naše škole je poseban i vrijedan pažnje . Osvojili smo ukupno 6046 bodova, a na takmičenjima i spotrama  2810 bodova.

Za izuzetno dobar uspjeh su zaslužni svi zaposlenici, učenici naše škole i njihovi roditelji.  Najiskrenije čestitke svima!

Naš uspjeh nam  je podstrek i obaveza da i dalje postižemo dobre rezultate.

(Basagic.ba)