"Bašagić" domaćin Općinskog takmičenja osnovaca iz matematike

Danas je u OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac, održano Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz matematike. Učešće u takmičenju, od 6. do 9. razreda, imale su sve gradačačke osnovne škole.

 

Plasman na Kantonalno takmičenje ostvarilo je 18 učenika.

Najuspješniji u kategoriji 6. razrreda bili su:

1.mjesto - Mujkanović Tarik, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

2.mjesto – Hamzić Ismar, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

3.mjesto – Sinanović Muhamed, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“Zelinja Donja

4.mjesto – Bilajac Eldar, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

 

Plasman na Kantonalno takmičenje u kategoriji 7. razreda ostvarili su:

1.mjesto – Ahmetašević Lamija, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

2.mjesto – Bristrić Emina, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

3.mjesto – Baturić Ajla, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

4.mjesto – Mehmedćehajić Selma, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

 

Najuspješniji među učenicima 8. razreda bili su:

1.mjesto - Mehanović Adna, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

2.mjesto - Baturić Halima, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“Zelinja Donja

3.mjesto - Ćorić Admira, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“Zelinja Donja

4.mjesto – Imširović Selma, OŠ „Edhem Mulabdić“ Mediđa Donja

 

Među učenicima 9. razreda, najbolje rezultate imali su:

1.mjesto – Softić Ajna, OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje

2.mjesto – Dervišagić Kenan, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac

3.mjesto – Jukan Benjamin, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac

3.mjesto – Ajnaović Amina, OŠ „Hasan Kikić“ Vida 1

3.mjesto – Rabić Asmir, OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi

4.mjesto – Nezić Adin, OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“Gradačac

 

Svim učenicima čestitamo na učešću, a učenicima koji su se plasirali na Kantonalno takmičenje želimo da ostvare što bilje rezultate i našu općinu predstave u što boljem izdanju.

VIŠE FOOTGRAFIJA POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI - JU OŠ Dr Safvet beg Bašagić Gradačac

(basagic.ba)

Učenici naše škole su učestvovali na tradicionalnoj "Smotri stvaralaštva 2011" i pokazali izvanredne nastupe.

Pogledajmo video prilog!

U četrvrtak, 13.6.2013. godine, u gradačačkom Gradskom kinu održan je Godišnji koncert Paralelne osnovne muzičke škole pri JU OŠ "Dr.Safvet-beg Bašagić" iz Gradačca.

Uz mnoštvo izvedbi kompozicija poznatih svjetskih autora, kao ošto su J.S.Bach, N.Čajkin, L.Bocherini, Mozart, L.van Bethoven, J. Kršić, R.Schuman... učenici su oduševili prisutne goste svojim izvedbama.

"Dvanaest godina od osnivanja Paralelne osnovne muzičke škole, za nas, možemo slobodno kazati, predstvalja jednu stabilnu školu koja broji 10 odjeljenja, sa oko 100 učenika i 8 uposlenika. Zasigurno jedna dobra "armija" koja može može podmijeriti potrebe naše lokalne zajednice, našeg Gradačca" kazao je između ostalog gdin. Fuad Suljkanović, direktor JU OŠ "Dr. Safvet-beg Bašagić" Gradačac.

Direktor Suljkanović je pohvalio učenike i nastavnike na zalaganju u radu, a onim najuspješnijim uručio je pohvale i priznanja za učešće na državnim i međunarodnim takmičenjima.

(basagic.ba)

 

  1.  Apelom za pomoć obratili  su nam se roditelji djevojčice Dahić Ajne koja ima 2,5 godine. Ajni je dijagnosticiran tumor na oku. Za liječenje u inostranstvu potrebna su znatna materijalna srestva.
  2. Apelom za pomoć obratili su nam se roditelji dječaka Hasić Almedina (2003. godište). Almedin boluje od rijetke mane na vratu mokraćnog mjehura. Do sada je imao 5 operacija, slijedi 6. operacija u Beogradu. Za liječenje mu je potrebna znatna materijalna pomoć.

Svi oni koji žele podržati humanitarnu akciju prikupljanja novčanih priloga za liječenje navedene djece novac mogu predati razredniku od 11.12. do 19.12.2014. godine.

U srijedu, 30.12.2015.godine, u našoj školi se održala još jedna novogodišnja priredba posvećena Danu dječije radosti.

Uz prisusttvo roditelja i mnogobrojnih gostiju učenici su nastupili sa raznovrsnim folklornim tačkama, horskim izvedbama, recitacijama, dramskim igrokazima, ritmikom... i najavili veseo doček Nove godine.

SRETNA NOVA GODINA!

 

U prilogu pogledajte fotografije sa održane priredbe:

{vsig} Dandjecijeradosti2015{/vsig}

1. U srijedu 02.03.2016.godine u Sportskoj dvorani „Skenderija“ održana je manifestacija za izbor najboljeg sportiste, najboljih sportskih kolektiva i pojedinaca u toj oblasti za 2015.godinu. Za rezultate postignute na takmičenjima u karateu, Čolić Nihad učenik VI-1 odjeljenja proglašen je  najuspješnijim pionirom godine.

Nihadu upućujemo najiskrenije čestitke za postignute rezultate sa željom za postizanje uspjeha i u narednim sportskim takmičenjima.

 

2. U subotu 19.03.2016. godine, u OŠ „Edhem Mulabdić“ u Međiđi Donjoj održano je općinsko takmičenje iz biologije. Ekipu naše škole predstavljali su sljedeći učenici: Smajić Šejla, Hasukić Ema i Pandžić Kruškić Sanela, učenice osmog razreda. Naše učenice su postigle izvanredne rezultate, u ukupnom plasmanu naša škola je osvojila ubjedljivo 1.mjesto.

Sanela je osvojila 1.mjesto, a Ema i Šejla su osvojile 2.mjesto i ostvarile su plasman na kantonalno takmičenje.

Učenicama i nastavniku najiskrenije čestitke i mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

 

3. U subotu je u OŠ „Džakule“ u Džakulama održano kantonalno takmičenje iz geografije. Našu školu su predstavljale Haseljić Šejla i Muratagić Lamija, učenice sedmog razreda. Ostvarile su izvanredan uspjeh; Lamija je osvojila 1.mjesto sa 100 bodova, a Šejla šesto mjesto. Učenicama i nastavnici koja ih je pripremala za takmičenje najiskrenije čestitke.

 

4. 19. marta u „Međunarodnoj osnovnoj školi“ u Tuzli održano je i kantonalno takmičenje iz engleskog jezika. Našu školu su predstavljali: Ademović Ajla, Hodžić Lejla, Rejzović Lea, Hanić Anela, Hadžimuhamedović Una i Nezić Nasir. Ajla je osvojila 1.mjesto, Lejla 4.mjesto, Nasir 5.mjesto. Učenicima i nastavnicama koje su ih pripremale za takmičenje najiskrenije čestitke.

Svake godine Pedagoški zavod TK-a vrši vrednovanje rezultata rada škola Tuzlanskog kantona na kojim je naša škola prepoznatljima po dobrim rezultatima.

U školskoj 2016/2017. godini ponovo smo zauzeli prvo mjesto u konkurenciji 87 osnovnih škola koje su vrednovane. U spjeh naše škole je poseban i vrijedan pažnje . Osvojili smo ukupno 6046 bodova, a na takmičenjima i spotrama  2810 bodova.

Za izuzetno dobar uspjeh su zaslužni svi zaposlenici, učenici naše škole i njihovi roditelji.  Najiskrenije čestitke svima!

Naš uspjeh nam  je podstrek i obaveza da i dalje postižemo dobre rezultate.

(Basagic.ba)