OŠ ”Dr. Safvet-beg Bašagić” Gradačac 7 puta najbolja u TK

Osnovna škola Dr. Safvet beg Bašagić u Gradačcu je sedmi put ponijela titulu najbolje osnovne škole u Tuzlanskom kantonu. Rad učenika i nastavnika ove škole ponovo je ocijenjen najvišom ocjenom prilikom godišnjeg vrednovanja Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona. Ključ njihovog uspjeha je pozitivna klima, kažu u mendžmentu.

Ova škola je među najvećima u Tuzlanskom kantonu. Pohađa je 999 učenika, raspoređenih u 40 odjeljenja. Uz to ima i 10 odjeljenja u paralelnoj osnovnoj muzičkoj školi. Ukupno je 74 zaposlenih u osnovnoj i 9 nastavnika koji rade samo u muzičkoj školi. Zajedno su već sedam puta bili prvi na rang listi kantonalnog Pedagoškog zavoda. Ključ uspjeha je timski rad, kaže direktor Fuad Suljkanović.

– U zadnjih devet godina šest puta smo bili najuspješniji, a tri puta smo drugi bili i kontinuitet je zagarantovan tog nekakvog rada i ono što još moram istaći su ti bodovi sa takmičenja, gdje evo skoro 50% bodova, koje je škola osvojila je baš direktan rad učenika koji prezentuju kroz manifestacije, kaže Suljkanović za RTVTK.

 Brojni su učenici ove škole višestruki osvajači takmičenja na svim nivoima. Na nastavi i pripremama za takmičenja do izražaja dolaze i vještine nastavnika, njihova dosjetljivost i organizacijske sposobnosti, kaže nastavnik biologije Sulejman Bijelić. Članovi njegove sekcije imaju najviše takmičarskih priznanja.

U prilogu ovom tekstu je VIDEO emitovan u emisiji Putokaz, ovog utorka.