Uspjeh naših učenika na takmičenjima (biologija, saobraćaj,informatika, nogomet)

1. 07. aprila u OŠ “Lukavac Mjesto” u Lukavcu održano je kantonalno takmičenje iz biologije. Peštalić Šejla je osvojila 4. mjesto sa 93 boda, a Taletović Šejla 5. mjesto i osvojila 91 bod. U ukupnom plasmanu naša škola je zauzela 2. mjesto.     

Najiskrenije čestitke učenicama i nastavniku koji ih je pripremao za takmičenje.

2. Juče je naša škola bila domaćin gradskog takmičenja u saobraćaju. Na takmičenju našu školu su predstavili:Moćić Uma, Musić Ilda, Peštalić Nejra, Mešanović Emina, Ćelosmanović Mirnada, Čolić Eldin, Mešić Mesud, Djedović Danis, Čolić Tarik, Gluhić Adel, Delić Jusuf i Mehmedalić Omar. Eldin je osvojio 1. mjesto, Mesud 2. mjesto, a Uma 3. mjesto.

U ukupnom plasmanu naša škola je zauzela 1. mjesto.

Najiskrenije čestitke učenicima i nastavniku koji ih je pripremao za takmičenje i mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

3. Isti dan održano je i gradsko takmičenje iz informatike. Na ovom takmičenju su učestvovali Gluhić Amar i Mehić Mehdi, učenici IX razreda. Amar je osvojio 1. mjesto, a Mehdi 3. mjesto. U ukupnom plasmanu naša škola je zauzela 1. mjesto.     

Najiskrenije čestitke učenicima i nastavnici koja ih je pripremala za takmičenje i mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

4. Na sportskom poligonu „Luke“ održano je gradsko takmičenje u malom nogometu. Naše djevojčice su osvojile treće mjesto.

Žensku  ekipu predstavljale su: Kadić Erna, Gluhić Melina, Šakić Lejla, Šakić Nejra, Kadić Nadina, Topčagić Nejla, Divljanović Merima,  Peštalić Belma, Kadić Sanela, Ćatić Adna, Bristrić Elmedina, Doborac Maida i Kadić Melisa.

Iskrene čestitke učenicama i nastavniku koji ih je pripremao za takmičenje.