Radionicom obilježen 2. april – Svjetski dan svjesnosti o  autizmu

# Ja volim nekoga s autizmom

U našoj školi je na kreativan način obilježen 2. april – Svjetski dan svjesnosti o  autizmu. Cilj radionice  bio je edukovati učenike o samom autizmu, saznati nove informacije te razviti empatiju i razumijevanje prema osobama s autizmom.

Rađena je radionica u drugom razredu kojeg pohađa učenik s autizmom. Radionica je protekla radno i što je najvažnije svi su bili uključeni i imali pune rukice posla.

Učenici su izrađivali pano vezano za temu autizma uz određene poruke.  Pored tog panoa izložena su bila još dva, od kojih je jedan izrađen na inkluzivnoj sekciji, a drugi su izradili učenici drugog razreda svom drugaru zajedno sa svojom vrijednom učiteljicom.

Nakon posla i izrađenog panoa naša učiteljica Mersija je pripremila edukativan video koji smo na kraju pogledali. Radionici su prisustvovale pedagogica Mirsada i učenikova mama, pa smo malo pokazali i svoje emocije 😊. Naravno sve to smo zabilježili sa nekoliko fotografija uz okvir koji su nam također izradili učenici inkluzivne sekcije zajedno sa defektologom.

Radionicu je radila Arnela Hećimović, Bachelor specijalne edukacije i rehabilitacije.